Forum Pro Ana
Forum Pro Ana - ANNOWY DOM

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w części rekrutacyjnej, wcześniej zapoznaj się jednak z zasadami forum. Odpowiedz na pytania o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Rekrutacja otwarta zapraszamy nowe motylki.

#1 2025-05-23 23:24:26

AnnWhite
Użytkownik
Liczba postów: 3
Obecna waga: 86
Wymarzona waga: 68
Wzrost: 181
Dieta: zdrowe jedzenie
MacintoshChrome 136.0.0.0

dopiero zaczynam swoją droge odchudzania, waże 86kg przy 181cm wzrostu

Dziewczyny no spasłam się ;D

Dopiero zaczynam swoją drogę odchudzania, ważę 86kg przy 181cm wzrostu,
Czekolada i ptasie mleczko to moje ulubione jedzenie, ale dziś zobaczyłam swoją twarz w lustrze - spuchniętą od jedzenia ....

Chce coś z tym zrobić, zajadam stres .... jakieś rady jak mam zacząć?
I tak chodzę na siłownię - ale może za mało?

Co zrobić żeby nie chciało się jeść tak słodkiego?

;///

#2 2025-06-03 19:02:03

Angelic3doll
Użytkownik
Liczba postów: 10
Obecna waga: 49
Wymarzona waga: 45
Wzrost: 179
Dieta: 1000-1350 kc
AndroidChrome 136.0.0.0

Odp: dopiero zaczynam swoją droge odchudzania, waże 86kg przy 181cm wzrostu

Cześć,mam podobny wzrost do ciebie,mam 179/180,aktualnie ważę 49/50 kg więc mam nadzieję że trochę pomogę [dblpt]) Najłatwiejszym sposobem by zrzucić wagę jest oczywiście liczenie kalorii z pomocą wagi kuchennej,na początku może być to nieco uciążliwe,jednak po czasie zapamiętujesz kalorykę używanych przez ciebie produktów i wchodzi to w nawyk. Polecam do tego liczyć zawartość białka w posiłkach, duża ilość białka sprawi że mimo spożywania mniejszej ilości kalorii nadal będziesz najedzona i będziesz mieć siłę do pracy itd. Polecam ci twaróg,jogurty typu skyr,ryby jak tuńczyk i łosoś oraz kurczak. By ułatwić sobie zadanie polecam ci wpisać w chat gpt,ilość podanych składników w gramach,a ten obliczy ci przybliżoną ilość białka. Dodatkowo polecam ci wprowadzić zasadę by do każdego swojego posiłku wprowadzić warzywa np. stanowiące 40 % porcji,to również zwiększy sytość posiłku dzięki błonnikowi,są bardzo objętościowe a małokaloryczne. Nie określę ile kalorii powinnaś jeść,na pewno przy naszym wzroście nie polecam schodzić poniżej 1000 kcal,przeszłam już to,więc wiem co mówię. Myślę że najrozsądniej będzie jeśli dokładnie obliczysz swój normalny,typowy dzień jedzenia i na podstawie tego schodziła z tej kaloryki z tygodnia na tydzień o np -100 kcal. Bardzo ważne-minimum 2 l wody dziennie,proszę nie pomijaj tego,to naprawdę zmienia wiele.Teraz kwestia słodyczy,powiem ci z własnego doświadczenia,bo ja również kiedyś lubiłam ptasie mleczko [sred]) Jak konsekwentnie podejdziesz do diety,to jedząc smaczne,zdrowe posiłki pełne produktów wysokiej jakości i przede wszystkim odżywcze,pełne warzyw,ryb itd. to słodycze,fast foody i wszelaka chemia po prostu przestaje ci smakować a gorzka czekolada i owoce wydają się najsłodszymi produktami na ziemi. Na początku będzie ciężko,to wymaga konsekwencji i zmiany nawyków jednak później organizm jest w lepszej kondycji,skóra promienieje a jakość życia się podnosi. Pójdź na jakiś czas na coś słodkiego,nie ma w tym grzechu jednak spróbuj upiec coś sama jak np. chlebek bananowy albo pójdź do piekarni dobrej jakości i delektuj się chwilą [dblpt]) Jeśli chodzi o ruch,jeśli nie przepadasz za sportem najłatwiej będzie wprowadzić codzienne spacery,najlepiej by było docelowo wykonywać 10 k kroków,jednak na początku wystarczy chociaż pół godziny-godzinka dziennie. To jeden z łatwiejszych sposobów na spalenie kalorii i dodatkowo przyspiesza metabolizm. Jak się będziesz czuła na siłach i to polubisz warto z czasem dodać kolejną aktywność fizyczną by również wymodelować sylwetkę,nie jedynie schudnąć. Warto próbować,chodzić na lekcje próbne różnych typów sportów i wybrać to co z czego masz największy fun,wtedy nie będzie problemu z motywacją. Wiem że to bardzo dużo informacji naraz,jednak pamiętaj że najlepsze efekty osiągniesz nie przechodząc na dietę,a zmieniając twój styl życia. Bo to nie chodzi w tym o to żebyś przez najbliższe trzy miesiące się katowała listkiem sałaty,po czym wróciła do fastfoodów i słodyczy jeszcze z większym przytupem niż wcześniej. Chodzi w tym o to,żebyś polubiła dbanie o siebie,swój organizm,aktywność fizyczna i dbała o swoje zdrowie już na stałe. Nie dlatego że musisz,jesteś na wiecznej diecie,dlatego że masz szacunek do swojego zdrowia,kochasz siebie i po prostu chcesz o siebie dbać! Tego ci kochana życzę,dużo ciepła przesyłam [sred])

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot
Otwarta rekrutacja. Zapraszamy.

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
musisz usiąść i wstać bo inaczej się nie da tak to się właśnie robi a nie inaczej naprawa komputerów ursus furtka jest czerwona | tynki maszynowe warszawa | najlepszy symetryczny bezprzewodowy internet zawoja telefon | psychoterapeuta Wrocław