Nie jesteś zalogowany na forum.
Mieliście okresy recovery? Jak zmieniła się wasza Ana przez lata?
Ja mam 26 lat i 15 lat mam anoreksję bulimiczną, jak miałam 11 lat to się zaczęło ale już dużo wcześniej były znaki że tak to się skończy. Nie miałam nigdy okresów recovery i moje doświadczenia i podejście różni się od osób młodszych i krócej przyjaźniących się z Aną.
Chcę tylko wiedzieć czy jest was tu więcej bo zawsze raźniej jest wiedząc że ktoś przechodzi przez podobną sytuację.
I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.
Ja mam ED przez połowę życia, na zmianę tyłam i chudłam, bywało różnie. Najlepiej mi było na bilansie +-700. Próbuję wrócić na dobre tory ale jest trudno od kiedy mam swoją rodzinę i mąż mnie pilnuje i siadamy z dzieckiem do wspólnych posiłków. Ciało po ciąży też nie chce już tak współpracować jak kiedyś.
Dzięki za podzielenie się, faktycznie, dzieci wymagają poświęceń. Jak godzisz na codzień Anę i tzw normalne życie? Jestem ciekawa jak to wygląda w przypadku założeia rodziny, choć sama nie planuję. I czy te okresy jak tyłaś to dobrowolnie czy wbrew woli?
I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.
Jem głównie wtedy kiedy patrzą, żeby nie wzbudzać podejrzeń. Staram się też pilnować wielkości porcji na talerzu no i wybieram takie menu, żeby kalorycznie też było kompromisowo np. garnek zupy ogórkowej zamiast pulpetów w tłustym sosie itp.
Ja tyję od samego patrzenia na jedzenie, a kiedy np. jesteś w ciąży to cały świat patrzy ci na ręce. Nie ukrywam, że swój duży udział miał w tym mój mąż, zaliczyliśmy ten temat na terapii i jest już trochę lepiej.
Rozumiem, ciężka sytuacja dosyć... U mnie z kolei całe otoczenie poza młodszym bratem, ojczymem i dziadkiem wie o moim stosunku do jedzenia, u mnie jest taki objaw że niezbyt lubię jeść przy ludziach ale jak muszę to zjem tylko i wyłącznie to co mam zaplanowane z dużym wyprzedzeniem. Boję się że mój brat się w końcu domyśli, ale mam nadzieję że jak ma się to stać to będzie już dorosły bo jest dużo młodszy ode mnie. Choć pewnie jak on dorośnie to mnie już Ana doprowadzi do kalectwa...