Forum Pro Ana
Forum Pro Ana - ANNOWY DOM

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w części rekrutacyjnej, wcześniej zapoznaj się jednak z zasadami forum. Odpowiedz na pytania o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Rekrutacja otwarta zapraszamy nowe motylki.

#1 2025-04-02 21:48:25

LolaB
Użytkownik
Liczba postów: 2
WindowsChrome 134.0.0.0

Hej

1. Ile masz lat
26
2. Twój wzrost
169
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
46, 86, 84
4. Twój cel
46
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
bardzo różnie - przeszłam chyba przez wszystko
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.
13 lat temu pierwszy raz udało mi się chudnąć i obiecałam sobie, że zrobię wszystko, by nigdy nie być grubą
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?
Potrzebuję wsparcia i kontaktu z ludźmi myślącymi podobnie i rozumiejącymi, o co w tym wszystkim chodzi, ludzi którzy potrafią postawić do pionu w kryzysie, ludzi, z którymi mogłabym czuć się związana
chciałabym dzielić się doświadczeniem i również wspierać
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?
jestem świadoma; czuję, że zdrowe odchudzanie jest płytkie, puste, Ana daje poczucie siły, kontroli, jakiejkolwiek sprawczości w życiu, w którym wszystko się sypie i drugi człowiek nas wystawia i rani na każdym kroku
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?
totalnie przeciwny - sama wiele lat walczyłam z bulimią, udało mi się wyjść z niej dzięki lekom i to była jedna z lepszych rzeczy jakie mnie w życiu spotkały - to, że mogłam się od niej uwolnić - po tym doświadczeniu wiele przytyłam, ale się nie poddaję
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?
odchudzałabym się jeśli nadal czułabym, że tego potrzebuję; po doświadczeniach z bulimią, depresją i innymi kryzysami jestem dość ostrożna w karaniu siebie; wydaje mi się, że to może  szybciej i łatwiej doprowadzić do utraty kontroli, co jest skrajnie niepożądane, zabronione; w tym momencie wychodzę z założenia, że lepiej wolniej, ale skutecznie i trwale; kiedyś przeczytałam na jednym z blogów "wszystko jedno gdzie się żyje - raz się chudnie, raz się tyje" - pomaga zachować kontrolę i dystans

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot
Otwarta rekrutacja. Zapraszamy.

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
kolce na ptaki | regały paletowe | Najlepszy w Warszawie Podolog Mokotów | części jcb | zakładanie trawników warszawa