Forum Pro Ana
Forum Pro Ana - ANNOWY DOM

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w części rekrutacyjnej, wcześniej zapoznaj się jednak z zasadami forum. Odpowiedz na pytania o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Rekrutacja otwarta zapraszamy nowe motylki.

#1 2025-03-14 16:32:21

Angelic3doll
Użytkownik
Liczba postów: 9
Obecna waga: 48
Wymarzona waga: 45
Wzrost: 179
Dieta: 500-800 kcal
AndroidChrome 134.0.0.0

Wpis z prośbą o pomoc

Cześć,nie zaglądałam tu jakiś czas jednak potrzebuje rady jak powinnam postąpić. Od połowy stycznia do niecałej końcówki lutego byłam na diecie na limitach  średnio 600-800 kcal. Udało mi się dzięki niej dojść do BMI 14. Postanowiłam po tym na jakiś czas utrzymać aktualną wagę,więc zaczęłam spożywać sumy kalorii koło mojego PPM średnio od 1000- 1200 kcal. Trwało to około 3 tygodnie. Parę dni temu się zważyłam,sądząc że niemożliwe jest abym przytyła-szczególnie że widzę po sobie. Ważę 2 kg więcej i płaczę nad tym że moja praca poszła na marne i w poczuciu bezradności. Zważyłam się parukrotnie,więc nie jest to woda itp. Czytałam wiele artykułów na temat takiej sytuacji. I dowiedziałam się o adaptacji metabolicznej. Nie wyobrażam sobie żeby wiecznie być na niskich limitach,czuje się fatalnie a mój organizm daje mi znaki że jest źle. Potrzebuje to zatrzymać. Chcę wrócić do ówczesnej wagi i ją utrzymać jedząc w miarę "normalnie",moje PPM. Proszę o pomoc,schemat działania do tego aby wszystko wróciło do normy ? Dla większej ilości informacji-przed zaczęciem diety od zawsze miałam szybki metabolizm,jak to się mówi jadłam co chciałam a i tak byłam w niedowadze. Dziękuje za wysłuchanie.

Wiadomość dodana po 01 min 19 s:

Angelic3doll napisał/a:

Cześć,nie zaglądałam tu jakiś czas jednak potrzebuje rady jak powinnam postąpić. Od połowy stycznia do niecałej końcówki lutego byłam na diecie na limitach  średnio 600-800 kcal. Udało mi się dzięki niej dojść do BMI 14. Postanowiłam po tym na jakiś czas utrzymać aktualną wagę,więc zaczęłam spożywać sumy kalorii koło mojego PPM średnio od 1000- 1200 kcal. Trwało to około 3 tygodnie. Parę dni temu się zważyłam,sądząc że niemożliwe jest abym przytyła-szczególnie że widzę po sobie że wyglądam tak samo. Ważę 2 kg więcej i płaczę nad tym że moja praca poszła na marne i w poczuciu bezradności. Zważyłam się parukrotnie,więc nie jest to woda itp. Czytałam wiele artykułów na temat takiej sytuacji. I dowiedziałam się o adaptacji metabolicznej. Nie wyobrażam sobie żeby wiecznie być na niskich limitach,czuje się fatalnie a mój organizm daje mi znaki że jest źle. Potrzebuje to zatrzymać. Chcę wrócić do ówczesnej wagi i ją utrzymać jedząc w miarę "normalnie",moje PPM. Proszę o pomoc,schemat działania do tego aby wszystko wróciło do normy ? Dla większej ilości informacji-przed zaczęciem diety od zawsze miałam szybki metabolizm,jak to się mówi jadłam co chciałam a i tak byłam w niedowadze. Dziękuje za wysłuchanie.

#2 2025-03-15 06:34:49

Autumnus
Gąsiennica
Liczba postów: 107
Obecna waga: 48-50 kg
Wymarzona waga: 46.5 kg
Wzrost: 168 cm
Dieta: Wegetariańska - 1700 kcal
GG: 75952848
WindowsFirefox 136.0

Odp: Wpis z prośbą o pomoc

To naprawdę może być woda, przy tak niskim BMI mogą pojawić się obrzęki, czasami nawet można się nie skapnąć, mówię serio. Nie martw się, daj ciału się przyzwyczaić i rób dalej to co robisz. Generalnie doskonale rozumiem panikę bo 2 kilo wygląda przerażająco na plusie ale musisz pamiętać że to biologicznie niemożliwe by przytyć z tłuszczu na 1200, nawet jeśli masz niskie BMI, zwłaszcza że jesteś wysoka. Rób dalej to co robisz i daj sobie czas, powodzenia!

I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.

#3 2025-03-15 14:44:25

Angelic3doll
Użytkownik
Liczba postów: 9
Obecna waga: 48
Wymarzona waga: 45
Wzrost: 179
Dieta: 500-800 kcal
AndroidChrome 134.0.0.0

Dziękuje za odpowiedź. Być może faktycznie niepotrzebnie panikuje. Po prostu sama już jestem tym wszystkim zmęczona [dblpt](

#4 2025-03-16 18:10:00

Autumnus
Gąsiennica
Liczba postów: 107
Obecna waga: 48-50 kg
Wymarzona waga: 46.5 kg
Wzrost: 168 cm
Dieta: Wegetariańska - 1700 kcal
GG: 75952848
WindowsFirefox 136.0

Nie dziwię ci się, trzymaj się tam jakoś.

I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.

#5 2025-03-20 13:25:54

dziewanna
Użytkownik
Liczba postów: 15
Obecna waga: 55
Wymarzona waga: 50
Wzrost: 175
Dieta: limit kcal
WindowsChrome 134.0.0.0

Hej, wiem że to może wydawać się przerażające ale moim zdaniem powinnaś zostać przy tej większej liczbie kalorii, a nawet może jeszcze trochę ją zwiększyć. Ja tak miałam kilka lat temu, po kilku miesiącach diety ok. 800 kcal zaczełam co tydzień zwiększać o około 100 kalorii, aż doszłam do chyba 1400. Przez cały ten proces nie ważyłam się, bałam się tego. I ku mojemu zdziwieniu... ostatecznie waga była jeszcze niższa niż przy diecie 800... Metabolizm stopniowo przyspieszał. Więc takie jest moje doświadczenie, mam nadzieję że może pomogłam a dodatkowo polecam ważyć się co jakiś czas, na pewno nie codziennie. Bo to przysparza tylko problemów, a waga lubi się wahać z dnia na dzień przez wodę i hormony. Więc podsumowując - daj sobie jeszcze czas. Najwyraźniej twój organizm potrzebuje jeszcze trochę czasu żeby zaadaptować się do wyższej liczby kalorii.

Moje przyjaciółki nie wiedzą, że najbardziej przyjaźnię się z Aną.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot
Otwarta rekrutacja. Zapraszamy.

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
systemy nawadniania piaseczno | zajdzyj Serwis komputerowy ursus naprawimy wszystko | To tak chwila gdy popsuł się komputer laptop tablet lub inne urządzenie elektroniczne? Serwis laptopów ursus Przyjdź do nas już dziś pomożemy | polecam genialny niepowtarzalny serwis laptopów warszawa sosnkowskiego 33 serwis komputerowy | Informatyk warszawa Ursus pogotowie komputerowe Ursus Pomożemy naprawić uszkodzony komputer bez wychodzenia z domu. Zadzwoń umów się na odbiór uszkodzonego komputera