Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
1. Ile masz lat
29
2. Twój wzrost
170cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
55kg / 79kg / 73kg
4. Twój cel
50 kg
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
W ciągu nastu ostatnich lat próbowałam bardzo wielu różnych diet i sposobów. Najlepiej sprawdza mi się trzymanie jak najniższej kaloryczności, póki nie osiągnę swojej idealnej wagi. Ćwiczę, jem ok. 300-600kcal dziennie. Max jaki sobie założyłam to 1tys kcal, ale staram się do tego nie dopuszczać. Ostatnie kilka dni udało mi się schudnąć 2kg, także czuję się zmotywowana i wiem, że idę w dobrą stronę.
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.
O mój Boże, jakieś 15 lat się znamy z Aną. Raz lepiej, raz gorzej, ale jest obecna. Czasem pojawiały się okresy bulimiczne, albo napady wilczego głodu bez wymiotów, ale finalnie i tak zawsze Ana pomaga mi wrócić "do formy". A zaczęło się od bycia drugą najgrubszą dziewczynką w klasie
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?
Chciałabym, by forum było takim moim małym blogiem, gdzie będę mogła opisywać swoje doświadczenia i sukcesy, bo bardzo tego potrzebuję i pomaga mi to. Wsparcie też będzie świetnym benefitem. A ze swojej strony oferuję widzę i wsparcie dla całej reszty Motylków <3
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?
Bo ana to kontrola, a ja kocham to poczucie kontroli i lekkości. Poza tym ana działa szybko i skutecznie. Kocham ją, jakkolwiek to brzmi.
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?
Nie jest mi obca i niech każdy robi to, co dla niego jest słuszne - nie ja jestem od oceniania. Natomiast mnie samej nie odpowiada taka forma.
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?
Jeśli uznałabym wtedy, że chcę schudnąć do 45kg, to tak, natomiast nie więcej, bo nie mam zamiaru chodzić po szpitalach, boję się szpitali.
Zależy co potraktujemy jako "karę". Dla mnie zrobienie większej ilości ćwiczeń, czy zjedzenie mniej nie jest karą. Jeśli zjadłam za dużo, to muszę to spalić i tyle.
Witaj. ^_^
80,1 > 83 + > 82 > 74,2 > 66 kg
Hej hej Yuki!
Chwalipost - jestem już tydzień poniżej 800kcal! Spodnie zaczynają się robić luźne! ^^
Dzisiaj jeszcze chwilę poćwiczę. Trzymajcie kciuki!
Hey Motylek94
Dobrze Ci idzie. Tak trzymaj. Masz jakiś konkretny plan ćwiczeń ? Co lubisz ćwiczyć? Ja lubię aplikacje do ćwiczeń w domu i gotowe plany tygodniowe z you tube.
Powodzenia ! ^_^
Hey Motylek94
Dobrze Ci idzie. Tak trzymaj. Masz jakiś konkretny plan ćwiczeń ? Co lubisz ćwiczyć? Ja lubię aplikacje do ćwiczeń w domu i gotowe plany tygodniowe z you tube.
Powodzenia ! ^_^
Mam kilka ulubionych ćwiczeń, głównie w leżeniu: brzuszki, brzuszki skośne, ćwiczenia na nogi, na tyłek, no i przy ścianie. Jakoś nie mogę się dogadać z tymi appkami haha ;p. Żeby się nie zniechęcić, wykonuję po prostu ćwiczenia, które sprawiają mi największą frajdę
No i Fitatu jako appka do pilnowania kcal.
No i update wagowy, spadły kolejne kg!!
Dzisiejsze ważenie: 71,9 kg
Lecimy dalej!
Ostatnio edytowany przez Motylek94 (2023-03-06 10:50:21)
Heyka
Ładnie Ci waga schodzi w dół. Moja schodzi obecnie bardzo powolutku. Na razie trzymam się limitu dziennego 1500 kcal max i jem 3 posiłki dziennie do tego ćwiczenia. Bardzo jestem po nich zmachana i bolą mnie mięśnie. Zobaczę jak mi się będzie sprawdzała dalej taka metoda, ale później chciałabym wejść ja niżej kaloryczną dietę. Na jaki czas zaplanowałaś sobie limit 800 kcal dziennie? Może chciałabyś później przejść na jakąś dietę razem? Próbowałam kiedyś fitatu ale nie chce mi się tam wpisywać wolę wszystko liczyć ręcznie na kartce i z kalkulatorem. Dużo też gotuję sama więc sobie liczę. Łatwiej o niskokaloryczne a zwłaszcza wegańskie dania, kiedy robię je sama. Zgadzam się z Tobą, mi też łatwiej wytrwać, kiedy ćwiczenia mi się podobają. Masz założony jakiś cel ile kg tygodniowo chciałabyś zrzucać?
Pozdrawiam Cię cieplutko ^_^
Haaa! Kolejne sukcesy! obecnie 68 kg, spadły mi 3cm w talii, 7cm w biodrach i 4cm w udzie! Ale jestem z siebie dumna!
Najwiekszym sukcesem bedzie dojscie do 60kg, kolejny to 55, a pozniej juz wymarzone 50 kg <3
Cieszę się twoim szczęściem gdyż u mnie aktualnie nie najlepiej od mojej najniższej wagi miną ponad rok kurna rok ważyłam 51kg i tak niewiele brakowało do 4 z przodu. Potrzebuje solidnego kopa od kogoś bo ana straciła do mnie całkowicie zaufanie
Mirror, mirror, hide her bones
Morph her figure from her own
Mirror, mirror, show her pain
Reflect the poisons in her veins
Strony: 1