Forum Pro Ana
Forum Pro Ana - ANNOWY DOM

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w części rekrutacyjnej, wcześniej zapoznaj się jednak z zasadami forum. Odpowiedz na pytania o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Rekrutacja otwarta zapraszamy nowe motylki.

#1 2022-10-23 20:13:45

Chicken_legend69
Użytkownik
Liczba postów: 2
Obecna waga: 55
Wymarzona waga: 45
Wzrost: 162
Dieta: 1300
MacintoshSafari 605.1.15

1. Ile masz lat: 22

2. Twój wzrost: 162cm

3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
najniższa:48kg
najwyższa: 73/74kg
obecna: 55kg

4. Twój cel
Chcę osiągnąć wagę 45kg, w końcu mieć thigh gap (niedojrzałe wiem ????), mieć kompletnie płaską klatkę piersiową i widoczne kości biodrowe.

5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
Ograniczam dzienne spożycie kcal, początkowo 1800, 1500, aktualnie 1300. Nie mogę pozwolić sobie na kompletne głodówki z powodu bardzo wymagających studiów medyczno-ścisłych, które wymagają ode mnie trzeźwego myślenia (mega mnie to frustruje).
Kalorie tnę kosztem tłuszczy i węglowodanów. Dbam o prawidłowy intake białka.

6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.
Od 12 roku życia jestem z Aną. W dzieciństwie i początku lat nastoletnich drastycznie ciąłem kcal, intensywnie ćwiczyłxm. Waga spadała, okres zanikł, wzrost również. Od tego czasu borykam się też z wysokofunkcjonującą depresją. W następnych latach samodzielnie bez niczyjej pomocy zacząłem recovery w celu naprawienia zdrowia. Waga rosła i rosła. W gimnazjum/liceum byłxm w górnej granicy normy. Na pierwszym roku studiów waga osiągnęła zaporowe 74kg i utrzymywała się tak przez kolejne 2,5 roku.
Od pół roku, po 10 latach jestem w nawrocie, waga spadła do 55 kg i mam zamiar iść dalej.

7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?
Chcę w końcu swobodnie dzielić swoje codzienne problemy i słabości ze społecznością, która mnie zrozumie i nie będzie próbować na siłę naprawiać i diagnozować. Chcę mieć poczucie, że nie jestem w tym wszystkim sam. Chcę też dzielić się swoimi sukcesami, wzlotami i upadkami z resztą forum i inspirować się nawzajem.

8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?
Tak, w pełni zdaję sobie sprawę z tego jak traktuje swój organizm i jakie może mieć to przełożenie na jego wydajność w przyszłości. Regularnie kontroluję swój stan zdrowia (badania laboratoryjne, wizyty lekarskie, wyznaczanie własnych granic), aktualnie nie mogę pozwolić sobie na zapaść na zdrowiu ze względu na studia i inne priorytety.
Ana jest dla mnie formą radzenia sobie ze wszystkim co dzieje się dookoła mnie i w moim życiu. Przypomina mi, że wciąż to ja mam kontrolę i jestem w stanie decydować o sobie. Lubię też to jak reprezentuje na zewnątrz to co dzieje się ze mną w środku.

9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?
Nie jestem w stanie (aktualnie) zmusić się do wymiotów, odrzuca mnie to. Wolę się przegłodzić parę kolejnych dni po napadzie niż zmuszać się do zwracania posiłku.

10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?
Wszystko zależy od mojego aktualnego samopoczucia, po osiągnięciu zadowalającego mnie wizerunku skupiłxbym się na utrzymaniu go. Nie mogę pozwolić sobie na poważny uszczerbek na zdrowiu. Ponad swój wygląd i wagę przekładam aktualnie swoje studia i skupienie się na pracy i przyszłości. Chcę osiągnąć najniższą możliwą wagę przy zachowaniu możliwości aktywnego uczestniczenia w moim życiu studenckim i wchodzenia na rynek zawodowy (2 ostatnie lata magisterki).
Co do dekalogu to część mnie przyjmuje jego poszczególne punkty i chce się ich trzymać, z kolei mam nad sobą zobowiązania nie tylko względem siebie, ale również względem innych, które momentami są jedyną rzeczą trzymającą mnie w ryzach. Te zobowiązania wymagają ode mnie zdrowo rozsądkowych odstępstw od postanowień dekalogu, nie mogę tak mocno ciąć kcal, by móc pozwolić sobie na zemdlenie na środku laboratorium/szpitala (dorosłe życie ssie). Rekompensuję to inną formą samokarania się natomiast nie pozwalam by ślady były widoczne dla każdegona codzień (to moja własna sprawa, a nie wołanie o atencję).

To tyle. Mam nadzieję, że odnajdę się w społeczności oraz że przyjmiecie mnie do siebie. Mam naprawdę masę rzeczy, którymi chętnie się z wami podzielę, nie tylko związanych z Aną [sred])
Trzymajcie się <3

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot
Otwarta rekrutacja. Zapraszamy.

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
kennethriddletrans - playyourstoriess - matocraft - pachonskiego - skinycsgo