Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
hejo!! chętnie wymieniłabym się z wami wiedzą na temat nisokalorycznego jedzenia, napiszcie koniecznie co ratuje wam życie na niskich limitach, ode mnie:
-jajecznica z jednego jajka /mało kcal, pożywne
-wafle ryżowe /32 lub 19 kcal na wafel, zapychają bardzo, dobry zamiennik pieczywa
-warzywa na patelnie /duża objętość i mało kcal
-herbaty smakowe+słodzik /świetny zamiennik słodkich napojów jeśli zero już sie znudziły
-musy owocowe /mało kcal, zdrowe, dobry zamiennik słodyczy
-owsianki /więcej kcal ale bardzo sycące i pożywne
-rosołek z kostki rosołowej /dajecie pół kostki do kubka z wrzątkiem i oszukujecie się że jecie normalny posiłek, można dodać ketchupu albo koncentratu i wyjdzie pomidorowa
-lody kaktus i inne wodne /mało kcal jak na lody
-lays oven baked /ratują kiedy ochota na chipsy jest silniejsza od was, mniej kcal niż zwykłe
-bułka z dżemem /nie ma aż tak dużo kcal, syci i zaspokaja ochote na słodkie
no i wiadomo klasycznie owoce i warzywa, mam nadzieję że pomogłam :3
ja na obiad uwielbiam robic frytki z batatow w piekarniku, z odrobina oliwy wychodzi około 250 kcal na caly posiłek a porcja jest naprawdę wielka, plus bataty są mega sycące. Mozecie tez zrobic z ziemniaków - są strzaszie demonizowane i jest mnóstwo plotek że tuczą (co jest okropną głupotą) bo przecież maja ok 70kcal/100g i są jednym z najbardziej sycących produktów. bardzo tez polecam jogurty skyr (zwykly 100kcal, owocowy 120kcal) poniewaz mają bardzo dużo białka
Od lays oven baked lepsze są wafelki ryżowe sonko doprawione jak czipsy. Poza tym chrupki z soczewicy też dają radę. No i jogurty owocowe, które zawsze się sprawdzają w trudnych chwilach, ale trzeba dokładnie czytać tabele, bo rozpiętość kcal/100g jest ogromna.
Hejka!
Dobry jest chrupki chlebek np.z sonko. 1 kromka ma 19 kcal a z dżemem 40.Zjeść 2takie +jedną na sucho i śniadanie zaliczone w wysokości 100 kcal.
- jogurt z garstką crunchu
- kisiel
- pół grejfpruta bez cukru oczywiście
A kto je grejpfruty z cukrem? Nie słyszałam o tym.
A kto je grejpfruty z cukrem? Nie słyszałam o tym.
Ja je kiedyś jadłam, mi smakowały
Ja polecam od siebie :
- wafle ryżowe
- siemię lniane np. połączone z owocami jako koktalj z brokułem i kiwi
- napój ryżowy/owsiany
- dużo warzyw, ziemniaki lepiej ominąć, a jak już to w małej ilości
- kasza kus kus, ryż brązowy
Kiedyś jadłam kawowy kisiel lniany - zaparzoną kawę oddzielałam od fusów i dodawałam płaską łyżeczkę mielonego siemienia. Trzymało mnie baardzo długo.
Kisiel w ogóle - około 65 kcal/100 g, ratuje mnie gdy ssaniu w żołądku towarzyszą bolesne skurcze, często dodaję jabłko żeby był błonnik który dodatkowo zapcha
Dynia pieczona, w marynacie z sosu sojowego, papryki słodkiej i rozmarynu
Strączki - Może nie są niskokaloryczne ale mi wystarczy zjeść naprawdę maleńką porcję żeby mieć pół dnia spokoju
Surowa marchewka - mega na mnie działa, a jak już zjem ją w towarzystwie szklanki wody to jestem zaopatrzona
A przede wszystkim pićka wszelkiej maści. Mam taką zaasadę, że zanim coś zjem, muszę wypić cały dzbanek(650 ml) herbaty, ziółek etc.
Mleko migdałowe (11kcal/100ml) jest u nas strasznie niedoceniane.
I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa i nie bardzo jeszcze wiem jak korzystać z forum ale zobaczyłam wątek o niskokalorycznym jedzeniu i muszę się z wami tym podzielić, a mianowicie makaron konjac! Tylko 5/8 kcal w 100g!!! Dodacie do tego warzywa i sos (ja daje tofu i sos sojowy) i macie sporą porcje i baardzo mało kcal !
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa i nie bardzo jeszcze wiem jak korzystać z forum ale zobaczyłam wątek o niskokalorycznym jedzeniu i muszę się z wami tym podzielić, a mianowicie makaron konjac! Tylko 5/8 kcal w 100g!!! Dodacie do tego warzywa i sos (ja daje tofu i sos sojowy) i macie sporą porcje i baardzo mało kcal !
hejka ja probowalam i niestety straaasznie mi nie smakowal juz wole sobie odmierzyc troche zwklego makaronu i zjesc smaczny posilek
Osobiście gdy tylko czuje głod pije kawe prawdziwą z slodzikiem albo pale elektryka to skutkuje
Czekoladka
Strony: 1