Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witajcie Motylki! Jakie macie sposoby, gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego? Każda z nas ma czasami taki czas(no może prawie każda )
Jak sobie z tym radzicie ?
Macie jakieś przepisy na zdrowe i mało kaloryczne słodycze?
Ja lubie czasami zjeść jakieś truskawki czy maliny, bo maja dużo błonnika (i mało cukru)
Zamiast używać cukru dodaje erytrytol a od niedawna testuje również płynną sukraloze.
Galaretki bez cukru
Pasta anko (słodka pasta z fasoli adzuki, pełno błonnika, cukier zastępuję erytrytolem)
Żelki bez cukru
landrynki/ pastylki ze słodzikami
jabłko z cynamonem dosłodzone erytrytolem
A najlepiej działa myśl czy aby na pewno zasługuję na jakąś słodką nagrodę
Coś co mnie powstrzymuje to jest myśl, jak się będę potem czuła.
Senność, brak energii, mdłości i pogarda wobec swojej osoby.
I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.
Karmelki bezcukrowe, kakao bez cukru, no i oczywiście suplementy.
Nawet zwykła multiwitamina musująca trochę pomaga.
Wiadomość dodana po 17 min 50 s:
Karmelki bezcukrowe, kakao bez cukru, no i oczywiście suplementy.
Nawet zwykła multiwitamina musująca trochę pomaga.
Również świadomość, jak będę się czuła po powstrzymuje mnie.
najpierw staram się napić dużo wody, a jak po jakimś czasie mi nie przechodzi to staram się zgasić to uczucie gumami albo myjąc zęby, ale czasem też po prostu jem jakieś owoce - głównie jabłka lub pomarańcze. w sezonie jest świetny wybór i wtedy stawiam na truskawki/maliny/arbuz itd (wszystkie wahają się w 30-40 kcal na 100g, a do tego są jeszcze słodkie). natomiast nigdy nie sięgam po banany, sama nie wiem czemu, ale mam jakiś strach przed nimi i w mojej głowie mają mnóstwo kalorii, jakby to była conajmniej czekolada albo nutella.
nothing tastes as good as skinny feels
Strony: 1