Forum Pro Ana
Forum Pro Ana - ANNOWY DOM

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w części rekrutacyjnej, wcześniej zapoznaj się jednak z zasadami forum. Odpowiedz na pytania o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Rekrutacja otwarta zapraszamy nowe motylki.

#1 2022-04-25 22:25:35

WannaBeLikeaModel
Użytkownik
Liczba postów: 1
AndroidChrome 100.0.4896.127

Hej, bardzo prosze o akceptacje

Cześć Wam, nazywam się Ola, mam 24 lata rocznikowo, a proszę o dododanie mnie tutaj bo zdałam sobie sprawę z tego, że po prostu mam naturę osoby z ED i nie potrafie inaczej o siebie zadbać. To jest kwestia całego sposobu bycia. Albo jestem w trybie idealnej nauki, posprzatanego mieszkania, codzinnego makijazu i jedzenia tyle, by czuć się lekko i chudnąć, albo mi totalnie odbija i jestem w trybie osoby, która się siebie wstydzi, ma wywalone i wrzuca w siebie jak w śmietnik, a potem wstydzi się siebie całej i swojego ciała.
Pamiętam, że kiedyś byłam na takim forum i dawało mi to ogrom motywacji. Serio to okres jednej z moich lepszych form. Dlatego tak mi zależy na byciu na forum, bo inaczej nie wyobrażam sobie ogarnięcia się.
Jeśli chodzi o formularz:
1. Ile masz lat - 24
2. Twój wzrost - 185cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna - najniższa 60kg, najwyższa 87kg, obecna 86kg.
4. Twój cel - chciałabym znowu być w okolicach 60 kilo, byłam wtedy królową życia
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
Dotychczas korzystałam z różnych diet. Na pewno zawsze liczyłam kalorie. W gimnazjum zaczęłam i tam było najbardziej hardkorowo - Ana Bootcamp Diet, Dieta Baletnicy, no i ogólnie na czuja, różne detoksy typu że jem tylko warzywa. Generalnie to starałam się, aby mimo niskiej kaloryczności posiłki były zbilansowane, były w nich węglowodany, białka i tłuszcze, oczywiście jak najwięcej warzyw. Dużo wody. No i ćwiczenia.
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.
No właśnie myślę, że gimnazjum było momentem przełomowym. Wtedy zaczęłam dbać bardziej o wygląd. To była faza tumblr girls i wszystkie laski miały nogi jak patyczki i były urocze i piękne. Ja taka nie byłam, ale chciałam być no i do dziś szczerze mówiąc chcę. Zatem z aną jestem już z 9 lat. Wow.
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?
Oczekuje po prostu tego, że będę mogła być z osobami, które mnie rozumieją. Skomentują moje poczynania i powiedzą dobra robota. Albo powiedzą, że to co robie jest nie okej, jeśli takie będzie. A sama chciałabym wnieść swoją obecność, swoje wsparcie. Dzielić z Wami wzloty i upadki.
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?
Myślę, że odpowiedź na to pytanie wynika z poprzednich odpowiedzi.
Nie potrafie funkcjonować w tak zwanym zdrowym odchudzaniu, nie jest ono dla mnie satysfakcjonujące. I nie chodzi mi o kilka kilogramów, tylko o styl życia, jak o tym napisałam. Chce dążyć do perfekcji w każdym aspekcie.
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?
Też miewałam epizody wymiotowania po napadzie głodu, ale raczej sporadyczne i nie określiłabym się jako bulimiczka.
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?
Wydaje mi sie, ze jednak chce zyc i nie doprowadzilabym sie do stanu zagrazajacemu zyciu. Jesli chodzi o karanie to uwazam, ze to niezdrowe, ale niestety mi sie zdarza.

Jeśli ktoś dotarł aż tu, to dzięki za przeczytanie. Będzie mi miło, jeśli ktoś to skomentuje żebym mogła poczuć, że nie jestem sama. Mam nadzieje, ze mnie zaakceptujecie i bedziemy mogli razem sie wspierac w dazeniu do swoich celów.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot
Otwarta rekrutacja. Zapraszamy.

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
kennethriddletrans - saluto - nasportowo - rpgwes - skinycsgo