Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
witam motyle, jakie macie dozwolone produkty na diecie z ana? moje to : kaszka bobovita i jablko. podzielcie sie informacja co jecie!
Jedz mniej, waż mniej.
Niedozwolone masło chleb ziemniaki makarony ryż
Czekoladka
Dozwolone owoce warzywa maślanka jogurty nat. No i gotowane mięso
Ostatnio edytowany przez Roksana Chrustek (2022-06-19 01:41:13)
Czekoladka
U mnie niedozwolone produkty takie jak np makaron zastępuje makaronem konjac, ma tylko 17 kcal na porcje, zwykle pieczywo zastąpiłam bułkami, które sama piecze, słodycze zastępuje niektórymi owocami. Ryż zastąpiłam tartym kalafiorem. Cukier zastąpiłam erytrytolem albo sukralozą w płynie. Kawy/herbaty w ogóle nie słodzę
Dozwolone są dla mnie jedynie jabłka, winogrona, warzywa bez soli, wafle ryżowe, dżemik do tych wafli z umiarem, płatki owsiane, mleko sojowe, mleko migdałowe, energetyki bez cukru, kawa bez dodatków, herbata bez dodatków, woda, i Weggery z Żabki, ale tylko na wyjazdach, jeden dziennie i nie jedząc nic innego.
I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.
W mojej kuchni nie może być masła orzechowego, jak tylko się pojawia to całe znika w ciągu 1,5 tygodnia. obrzydliwe. Nie dopuszczam też do kupowania normalnego majonezu i zastępuję go tym wegańskim z biedronki. Niestety moja współlokatorka często narzeka, że woli ten ,,normalny" i czasem kiedy to ona robi zakupy to w lodówce ląduje tradycyjny Winiary . Pilnuje się też żeby nie kupować płatków śniadaniowych bo potrafię je pochłonąć w jeden dzień. Dopuszczam tylko płatki owsiane.
Jakiekolwiek mleko powyżej 1,2% jest red flagiem w naszej lodówce.
Z produktów które regularnie kupuję to królują: skyry, serki wiejskie light, twaróg chudy, jabłka, buraki, ryż i makaron konjac. Staram się ciąć kcal, ale nie kosztem białka, by nie dopuścić do obrzęków spowodowanych spadkiem ciśnienia onkotycznego osocza i powstawania wysięków (tak, stąd bierze się poranne puchnięcie twarzy, dłoni i stóp).
Właśnie, nie dodałam do listy skyru, który również jest dozwolony. Ogólnie z rzeczy zabronionych surowo których pod żadnym pozorem nie jem: wszystko co nie jest wegetariańskie. A z rzeczy, których nie powinnam jeść a bywa różnie: batoniki, czekolada i bułki słodkie bo takich bułek potrafię zjeść 10 na raz jak mam gorszy dzień, batoników 14-15, albo 5 tabliczek czekolady. Dlatego staram się tego wystrzegać.
I promise darling, stick with me, I'll stir you clear of greed. Now stick your fingers down your throat and vomit til' you bleed.
Strony: 1