Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4
1. Ile masz lat
29
2. Twój wzrost
155cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
najniższa: 42kg, najwyższa: 65kg, obecna: 43kg
4. Twój cel
35kg
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
Głównie ograniczanie posiłków, ograniczanie produktów, ograniczanie ilości jedzenia.
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.
Zachorowałam na anoreksię w wieku 16 lat. Przez pewien czas byłam później na recovery. Obecnie mam nawrót spowodowany kamicą żółciową.
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?
Nie chcę być w tym wszystkim sama. Szukam wsparcia i ludzi, którzy mogliby mnie jakkolwiek zrozumieć, bo wiedzą przez co przechodzę. Sama też chciałabym być wsparciem dla innych.
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?
Ciężko powiedzieć dlaczego zachorowałam. Miało na to wpływ wiele czynników. Między innymi trauma relacyjna. Byłam ofiarą przemocy psychicznej i fizycznej ze strony mojej matki. Ojciec był nieobecny. To typowa sytuacja rodzinna anorektyczki - jakby na to nie patrzeć. Mam wrażenie, że tylko odchudzanie mi wychodzi i jest to jedyny sposób, żeby dowieść swojej wartości i poczuć się jakkolwiek lepiej ze sobą.
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?
Nie mam bulimii. Kiedyś stosowałam środki na przeczyszczenie ale obecnie nie wyobrażam sobie przeczyszczać się ani wywoływać wymiotów. Mam ogromny lęk przed wymiotami.
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?
Niewykluczone, że tak - odchudzałabym się dalej, tylko dlatego, że nie umiem się sobie podobać, a bardzo chciałabym być piękna. Nie karzę siebie, bo uważam że to bez sensu i i tak niczego nie zmienia. Patrzę na odchudzanie bardziej z perspektywy tygodniowego bilansu i jeśli jednego dnia zdarzy mi się przekroczyć limit, to po prostu następnego dnia jem o tyle mniej.
Ostatnio edytowany przez daisy (2024-04-20 03:48:16)
Wchodząc na nasze forum akceptujesz regulamin:
Wchodząc na forum akceptujesz postanowienia regulaminu. przeczytaj więc go uważnie!
1. Jestem osobą pełnoletnią (mam skończone 18lat) NIE PRZYJMUJĘ PONIŻEJ TEGO WIEKU
2.Akceptuję tematykę forum
3.Nie nawołuję do zachowań autodestrukcyjnych. Moje zdrowie jest dla mnie ważne.
Pamiętaj Pro ANA to KONTROLA !!!
Nie promujemy ANOREKSJI!
4.Nie używam mowy nienawiści i nie dyskryminuję
5. Aktywnie uczestniczę w życiu forum
6. Zgadzam się na usunięcie konta jeśli złamane zostaną postanowienia regulaminu.
7.Zgadzam się na usunięcie konta jeśli nie napisze pierwszego posta w ciagu 30 dni.
8. Umiem czytać i założę własny wątek nie spamując pod tym postem. Jeśli napiszę pod nim wiem że zostanie zignorowany i usunięty.Aby cieszyć się piękną figurą w pełni musisz być zdrowa!
Aby aktywnie uczestniczyć w życiu forum i stać się jedną z nas wypełnij Kwestionariusz we własnym wątku poniżej !
Odpowiedz na następujące pytania we własnym wątku:
1. Ile masz lat - 21 w tym roku
2. Twój wzrost - 172cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna - najniższa 50kg, najwyższa 86kg, obecna 78kg
4. Twój cel - 50kg
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie? - głównie głodówki/diety max 1000kcal
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem. - zaczęło się pod koniec gimnazjum, przez te wszystkie lata cały czas wracała do mnie
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść? - oczekuję wsparcia w osięgnięciu wymarzonego celu, chciałabym również poznać nowe osoby, chcę wnieść wsparcie dla innych
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów? - ana od zawsze była dla mnie czymś więcej niż tylko odchudzanie, dzięki niej kształtuję swoją psychikę i dyscyplinę, pragnę zostać perfekcjonistką w tym co robię
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia? - szanuję
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)? - zależy od tego jak wyglądałaby moja sylwetka, dekalog bardzo szanuję, jednak uważam, że wszystko należy zrobić z głową
Trzymamy kciuki.W razie problemow z logowaniem czy założeniem konta prosze o miala na adres porcelain@o2.pl
1. Ile masz lat: 18
2. Twój wzrost: 174cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna: 49, 64, 62
4. Twój cel: 39
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?: potrafiłam nie jeść nic a następnie się objadać. Zawsze po tym brałam przeczyszczacze. W psychiatryku nie miałam takich możliwości więc niestety przytyłam i czuję się z tym okropnie.
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.: byłam wyzywana w podstawówce za moją wagę, cała rodzina ma obsesje na punkcie diet i odchudzania, myślę, że bardzo to na mnie wpłynęło. Teraz chce być idealna, perfekcyjna, wręcz przerażająco chuda. Jesteśmy razem od paru dobrych lat, nie wiem nawet ilu.
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?: oczekuję, że mnie zmotywuje, ludzie mnie wesprą oraz ja będę mogła wspierać ich. Chce otrzymać rady oraz się nimi dzielić byśmy razem schudli i zostali prawdziwymi motylkami any.
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?: ana polega na niezdrowym wyglądzie, byciu wręcz nadto idealnym, istnieniu na granicy życia i śmierci. Chce tego doświadczyć, chce poczuć się odrealniona, nieprawdziwa. Jestem w pełni świadoma mojej decyzji.
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?: uwazam wymioty za coś ostatecznego. Osobiście nie jestem pro mia, nie uznaję bulimii za coś co pomogłoby mi być idealną.
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?: wierzę w dekalog swoim ciałem i duchem. Chce się odchudzać do momentu aż nie będę miała już z czego. Chce czuć wszystkie kości, wyglądać nierealnie i tak się też czuć.
Quod me nutrit me destruit.
1.19 lat
2.160 cm
3. Najniższa 55 kg
Najwyższa 70 kg
Obecna 56 kg
4 cel 40 kg
5 moje odchudzanie wygląda różnie chciałabym schidnąć potrzebuję wsparcia osób które przechodzą przez to samo, jestem zdeterminowana aby zadowolić Ane
6 zaczęło się rok temu z powodów niejasnych chcę być piękniejsza
7 szukam ludzi którzy zrozumieją moje problemy i szukam wsparcia
8 jestem w pełni świadoma swojej decyzji chcę zaprzyjaźnić się z aną i wpełni siebie zaakceptować, cieszy mnie gdy widzę mniejszą sume cyfr na wadze
9 kojarze, stosunek obojętny
10 czuję do siebie obrzydzenie gdy tylko cyferki idą w górę sama się karzę za to, odchudzałabym się dalej chcę być perfekcyjna i zasługiwać na Anę
1. 18 lat
2. 176 cm
3. Najniższa 48
Najwyższa 82
Obecna 57
4. Cel 48
5. Chciałabym schudnąć potrzebuje motywacji i wsparcia osób które mnie rozumieją , chce zadowolić ane
6. Zaczęło się w 2018 gdy rówieśnicy śmiali się z mojej figury, chce być piękniejsza
7. Szukam wsparcia i motywacji u osób o podobnym myśleniu i rozumiejących mnie
8. Jestem w pełni świadoma swojej decyzji i chce zaprzyjaźnić się z Aną i w pełni siebie zaakceptować, cieszy mnie gdy widzę mniejsza cyfrę na wadze
9. Słyszałam o tym i nie jestem za
10. Jestem w pełni zgodna z dekalogiem, chce być piękniejsza i czuć się w końcu dobrze sama ze sobą .
1. Ile masz lat
18
2. Twój wzrost
184cz
najniższa: 55kg, najwyższa: 65kg, obecna: 63kg
4. Twój cel
55kg
Głównie spożywanie jednego posiłku dziennie, ćwiczenia
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jestescie już razem
Stwierdzona mam od 2 lat, ale od dziecka dążyłam do ideału mojej sylwetki
Chce poczuć, że mam u kogoś wsparcie i również chcę być wsparciem
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?
Wszystko to jest skutkiem mojej depresji, czuję że to jest jedyna metoda którą chce akceptować.
Nie mam bulimii. Nie wiem dokładnie co mam o tym sądzić
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?
Chcę być po prostu piękna, wychudzenie to jest dla mnie nic nie znacząca definicja. Chcę po prostu dążyć do swojego ideału
1. Ile masz lat: 19
2. Twój wzrost: 166cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna: 34, 64, 60
4. Twój cel: 32
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie? Na początku cały czas chudłam i osiągnęłam najniższa wagę, po schudnięciu 15 kg, potem byłam kilka razy w szpitalu i po wyjściu przeszłam na wymuszone przez rodziców recovery, osiągnęłam najwyższą wagę i zaczęłam mieć napady objadania. Po przerwie chce wrócić do Any i liczę, że to forum mi w tym pomoże.
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.: jesteśmy razem odkąd miałam 9 lat, czyli już ok. 10 lat
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?: Oczekuje, że motylki pomogą mi się zmotywować i będą wsparciem na drodze do osiągnięcia perfekcji, a także to samo chce dać od siebie. Chce być w społeczności ludzi, którzy mnie rozumieją i ja rozumiem ich.
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?: Odchudzanie to tylko utrata wagi, a Ana jest częścią mnie, moim stylem życia. Dodatkowo jestem świadoma, że moje odchudzanie nie ma być zdrowe i nie dążę do zdrowej wagi, a do perfekcyjnej wagi, powszechnie uważanej za niezdrową i zbyt niską
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?: Uważam, że nie da się być perfekcyjnym, jednocześnie tracąc kontrolę podczas napadów objadania, zatem nie jest to społeczność dla mnie.
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?: Oczywiście, że tak. Moja waga docelowa jest uznana jako wychudzenie i zamierzam do niej dążyć. Zgadzam się ze wszystkimi punktami dekalogu i chce żyć zgodnie z nimi.
11. Ile masz lat: 21
2. Twój wzrost: 173
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna: 47, 89, 86
4. Twój cel: 60
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie? Bardzo ciężko było mi utrzymać dietę, zaczynałam od głodówek i wszystko szło dobrze do momentu jak zaczęłam brać antydepresanty i waga mi drastycznie skoczyła w górę. Popadłam w depresję i zaczęłam się objadać więc waga rosła razem z depresja i nerwicą aż doszłam do wagi 89 co mnie kompletnie załamało, ale w końcu odnalazłam motywację do działania.
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.: jesteśmy razem odkąd miałam 14 lat, ciężko mi określić ile jesteśmy razem ponieważ jest to relacja przerywana.
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?: Oczekuję wsparcia i sama to wsparcie chciałabym dawać
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?: Zdrowe odchudzanie nigdy na mnie nie działo bo w momencie, kiedy jadłam to nie mogłam przestać, a były to posiłki zbilansowane ( 4 posiłki). Mam ten problem, że jedząc często żoładek mi się ,, odblokowuje,, i żąda więcej jedzenia i wtedy nie potrafię tego zatrzymać, więc lepiej mi jest ,, zasuszać,, żołądek i jeść jeden posiłek dziennie. Jestem w pełni świadoma swojej decyzji i wiem jakie to niesie za sobą konsekwencje.
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?: Nie mam zdania w tym temacie, ani mnie to ziębi ani grzeje
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?: Oczywiście, że tak, mam ten problem, że nigdy nie byłam usatysfakcjonowana swoim wyglądem przez to nie wiem kiedy przestać. Nie chcę się karać tylko konsekwentnie przestrzegać zasad i tego mam zamiar się trzymać, ale jak by doszło do takiej sytuacji, że bym nie dała rady to nie wykluczam takiej sytuacji.
1. Ile masz lat: 21
2. Twój wzrost: 164
44kg, 50kg, 48kg
4. Twój cel: 39kg
Sporadyczne głodówki, ograniczanie jedzenia i dużo ćwiczeń.
Moja przygoda zaczęła się dwa lata temu, mama powiedziała, że jestem za gruba itp. i zaczęłam ograniczać posiłki oraz szukałam wielu sposobów na schudnięcie.
Szukam osób, którym mogłabym chwalić się swoimi osiągnięciami i porażkami dotyczącymi życia z Aną, chciałabym wnieść od siebie historie z mojego życia i mogłabym dawać pewne rady z doświadczenia.
Ana wnosi ze sobą szybsze i bardziej widoczne efekty. Ja nie chcę być szczupła, tylko wychudzona, jestem świadoma wszelkich konsekwencji i akceptuję je. Chcę zaakceptować siebie, poczuć kontrolę nad swoim życiem i być najlepszą wersją siebie.
Kiedyś trochę wymiotowałam, ale zawsze kiedy już nie widziałam innego wyjścia. Mia, w odróżnieniu od Any, wydaje mi się taka "brudna"..? Nie wiem jak to nazwać. Wydaje mi się, że nie ma się wtedy takiej satysfakcji i kontroli.
Niezależnie od tego, wciąż bym się odchudzała, chudość jest piękna, a tym bardziej wychudzenie. Odnośnie karania siebie, robię to, ale tylko w przypadku kiedy zjebałam tak bardzo, że nie chce mi się żyć, częściej stosuję bardzo wyczerpujące ćwiczenia.
(
) Odpowiedz na następujące pytania we własnym wątku:
1. Ile masz lat 18
2. Twój wzrost 165
46,67,60
4. Twój cel
46 kg
głodówki, ograniczanie jedzenia jak tylko się da,rzyganie po nie udanym dniu, niestety ostatnio odeszłam od any i zaczęłam się obżerać jak
świnia lecz to mi dało tylko nienawiść do siebie i wracam
Chciałam schudnąć żeby siebie akceptować zaczelam ćwiczyć i mniej jeść i wtedy dowiedziałam się o motylkach, chciałam być taka jak one, przyjaciółka pokazała mi tumblr i od tego się zaczęło. Z aną jestem od około 3 lat
Chce mieć więcej motywacji i chce przy okazji motywować innych. Dawać im wskazówki bo trochę przez 3 lata się nauczyłam.
Jestem w pełni świadoma dążę do perfekcji i chce być idealna (wiem że to nie możliwe ale ana może w tym pomóc)
Uważam że to dobry sposób na pozbycie się wyrzutów sumienia po jedzeniu
Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie ponieważ narazie do wychudzenia brakuje mi ogromnie dużo, ale chciałabym być wychudzona ponieważ tylko tak można dotrzeć do perfekcji.
Trzymamy kciuki.W razie problemow z logowaniem czy założeniem konta prosze o miala na adres porcelain@o2.pl
Cześć jestem Karolina i przychodzę tutaj aby dostać pomoc w zrzuceniu wagi
1. Ile masz lat
♥ Mam 19 lat
2. Twój wzrost
♥ 156
♥ 47 ♥ 61 ♥ 60,5
4. Twój cel
♥ 42
Próbowałam diet, zdrowego odrzyiania oraz głodówek.
♥ Tak naprawdę to już kilka lat temu zaczęłam wspólnie z nią żyć, ale nie wiedziałam, że to właśnie Ana. Teraz chcę rozpocząć życie wraz z nią na nowo.
♥ Głównie porady dotyczące ćwiczeń, posiłków. Oraz wsparcia i różnych trików gdy zjem naprzykład zbyt wiele, lub jak wymigać się od rodzinnych obiadów itp.
♥ Akurat Ana, ponieważ najbardziej odpowiada mi ten styl diety i tak. Jestem w pełni świadoma swojej decyzji!
♥ Każdy ma jakieś swoje sposoby na chudnięcie. Jeżeli ktoś się z tym dobrze czuję i dobrze się komuś żyję z Mia i nie uprzyksza mi mojego życia z Aną to ja też nie mam problemu do tej społeczności
Trzymamy kciuki.
♥ Jeżeli stałoby to na pograniczu z moją śmiercią to myślę, że już bym zaprzestała odchudzaniu. Zależy jakie to są kary
Hej
Odpowiedz na następujące pytania we własnym wątku:
1. Ile masz lat 19
2. Twój wzrost 162
3. Twoja waga: najniższa 36 najwyższa,78obecna 55
4. Twój cel 43
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie? Binge I głodówki i tak na okrągło
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem. Zaczeło się od tego, że zawsze byłam tym grubym dzieckiem i wszyscy się że mnie śmiali, w podajrze 7 klasie postanowiłam coś z tym zrobić i odkryłam blogi motylkowe
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść? W zasadzie jest w porządku takie jak jest,ale różne porady są mile widziane
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów? Dlaczego Ana cóż to dla mnie najlepszy sposób i tak jestem w pełni pewna swojej decyzji.
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia? Byłam miałam widziałam szanuje
Tak prawdopodobnie tak, przestrzegam dekalogu jak mogę
Trzymamy kciuki.
1. Ile masz lat
24
2. Twój wzrost
165cm
44, 54, nieznana
4. Twój cel
Muszę schudnąć 8kg do września, bo mnie pop***doli. Ulałem się przez zielsko, czas odzyskać kontrolę nad sobą.
Praca fizyczna i duży deficyt kaloryczny. Wcześniej tylko deficyt, krótko stymulanty.
Nie pamiętam jak, to było ponad 10 lat temu.
Inspiracji i wsparcia. Sam mogę dać trochę porad.
Nie wiem czemu, ale przynajmniej działa. Znam konsekwencje, części już doświadczam. W każdym razie wiem, że ona mnie skutecznie odciąga od nałogu.
Nie wiem czym to jest.
Nie wiem, nigdy nie byłem w takiej sytuacji, a znamy siebie na tyle, na ile nas sprawdzono. Z dekalogiem spotyksm się po raz pierwszy, nie siedziałem dotychczas w społecznościach proana. Ale od dawna stosuję na sobie kary. Ale każdy robi co chce
Oh Ana, I'll be with you still
You are the angel that I couldn't kill
Hej.
1.Mam X lat. Ogólnie wolę nie podawać ile mam lat. Jestem osobą pełnoletnią od dłuższego czasu.
2. Mam 152 cm wzrostu.
3. Moja waga najniższa to 42 kg, a najwyższa to 52 kg, obecna niesty 52 kg.
4. Moim cele jest schudnięcie do 45/46 kg czyli do idealnej wagi do mojego wzrostu.
5. Moje dotychczasowe odchudzanie wyglądało tak: ograniczanie jedzenia i słodkiego, ćwiczenia, a potem przychodziło zniechęcenie i znów wracałam do normalnego/obrzeżerania się i zerowa bądź bardzo niska Aktywność fizyczna.
7. Oczekuje od forum wsparcia, pomocy, porady, inspiracji.
6/.8 Nie jestem z Aną zwiazana ale chce zacząć ponieważ może ona w końcu mi pomoże schudnąć te kilka zbędnych kilogramów i dojść do tej idealnej wagi.
9. Nie mam nic do pro Mia. Każdy ma swój własny sposób na odchudzanie, zrzucenie zbędnych kilogramów.
10. Nie wiem, nigdy nie byłem w takiej sytuacji. Z dekalogiem spotykam się po raz pierwszy, nie siedziałem dotychczas w społecznościach proana. Wszystko zależy jakie byłby to kary.
Ostatnio edytowany przez maly_motylek91 (2024-08-01 17:43:58)
Witajcie Motylki!
Mam 19 lat
164cm wzrostu
najniższa waga to 54kg najwyższa 64kg aktualna 59kg
moja wyznaczona waga to 45kg
Moja historia Zaczęła się w wieku 12 lat około
chcę zobaczyć Że to co robię jest naprawdę dobre
Chcę mieć kontrolę, i szybko widzieć efekty świadomość że To ja władam jedzeniem jest niesamowita
Próbowałam w wymioty I czamsamo zdarza mi się to (raz na 2 miesiące)
Przesane się głodzić w jednym przypadku, kiedy umręewentualnie kiedy nagle odzyskam chęci do życia i wszystko będzie jak dawniej (nie będzie)
latam się regularnie
Cześć wszystkim.
1. Ile masz lat
Skończyłam 19 w kwietniu
2. Twój wzrost
165cm
Najniższa: 58kg
Najwyższa: 81kg
Obecna: 67/68kg
4. Twój cel
Na początku, realistycznym moim celem jest 54kg. Wymarzoną wagą będzie 38kg
Posty przerywane, bardzo duża aktywność fizyczna (pilates, cardio, długie spacery) oraz staranie się jeść mniej niż 900kcal dziennie (zwykłe jednak jadłam 400-600kcal)
Po hospitalizacji, w zeszłym roku, utraciłam całkowitą kontrole. Ekstremalny głód psychiczny popchnął mnie do objadania się, i zanim zauważyłam, znowu przytyłam. Łącznie 16kg, bardzo szybko. Jednak z podobną prędkością, schudłam już 6kg.
Zaczęła się ona gdy miałam 13 lat, i trwała prawie rok, przed przymusowym recovery. Jednak przed, w krótkim czasie schudłam bardzo dużo (podejrzewam że 15kg), będąc zmęczoną wiecznym obżarstwem, które trwało połowę mojego dotychczasowego życia. Każdy w mojej rodzinie, jak i szkole wyśmiewał że nie byłam najszczuplejsza, od lat. Po wielu niesukcesywnych dietach, zaczęłam liczyć kalorie, oraz ucinać kolejne grupy żywieniowe, wtedy też pierwszy raz trafiłam na forum Any.
Najbardziej oczekuje motywacji, ponieważ tylko tego mi potrzeba. I może nauki większej samokontroli
Co do tego, co chce wnieść, będę się starać pomagać udzielać jakiś porad dotyczących damage control, oraz udzielać wsparcie, poparte jakąś logiką, bo bardzo długo interesowałam się tematem ogólnej dietetyki.
W moim przypadku nie jest możliwe zdrowe odchudzanie, mój organizm ani umysł nie działa podobnie, jak może 13 lat temu. Wszędzie widze kalorie, a zrzucenie zbędnej wagi jest moim celem życiowym obecnie.
Stosunkowo neutralny, obecnie jestem zdiagnozowana z bulimią, i zdaje sobie sprawę z zagrożeń związanych z tym stylem życia. Jednak uważam, że każdy ma wolną wolę, i może być pro-Mia, pomimo, że sama nie jestem.
Mam w głowie tylko cel, i wątpię, że będę schodzić niżej. Jeśli chodzi o dekalog, stosowałam się do niego jeszcze przed wejściem na jakiekolwiek fora.
Dziękuję za przeczytanie tej długiej odpowiedzi:)
Ostatnio edytowany przez nenia_dea (2024-08-19 23:15:43)
Hejka! Jestem Magda, ale tutaj można zwracać się do mnie Mag.
1. Ile masz lat
18
2. Twój wzrost
159
najniższa: 48,6kg najwyższa: 58,6kg obecna: 51,7
4. Twój cel
30 kg i jeszcze niżej
wszystko zaczęło się od tzw. wonyoungism... niby zdrowa dieta z myślą o produktywności, a jednak liczenie kalorii zamieniło się w obsesję, zwłaszcza kiedy liczby na wadze nie spadały.
Odkryłam ją przez przypadek, konkretniej poprzez filmiki Nanami Chan. Jestem z Aną już 2 lata, i dużo razy ją zawiodłam. Ale teraz postaram się...
Oczekuję wsparcia i swego rodzaju motywacji lub inspiracji... szukam... bezpiecznego miejsca, w którym ktoś mnie zrozumie. A więc to znaczy do forum wniosę to samo - chcę wspierać każdego motylka i gąsięniczkę w drodze do ideału.
Zdrowe odchudzanie mnie wielokrotnie zawiodło. Nigdy nie wyglądałam jak modelka albo jak sportowiec, mimo tego, że regularnie ćwiczę... a Ana? to coś... innego. W pewnym sensie, widok kości, czy to swoich czy innych stało się dla mnie jak narkotyk - nigdy nie mam wystarczająco dużo... Jestem w pełni świadoma tego, co robię i na co się piszę.
Uważam, że są bardzo do nas podobni, ich też, każdego z osobna wspieram. Jesteśmy różni w naszych metodach na drodze do perfekcji, a jednak tacy podobni... Cel jest jeden, metody są niezliczone.
Wychudzenie byłoby dla mnie niewystarczające, a dekalog? Jest... Piękny. Staram się do niego stosować jak tylko potrafię. Chcę być piękna, idealna. Nienawidzę swojego ciała, a mój niski wzrost pogarsza sprawę...
Z góry przepraszam jeśli napisałam coś z błędami, ale to mój pierwszy raz pisząc na takim blogu. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie
Ostatnio edytowany przez motylkowa_mag (2024-09-22 15:30:10)
~ Mag
tmblr: motylkowa-mag2
1. Ile masz lat
18
2. Twój wzrost
173-174
66
75
72
4. Twój cel
60 może mniej..
Głownie głodówki po 1000kcal lub mniej.
Sama nie wiem myśle ,że zaczeło sie to już w podstawówce ale wtedy były to tylko myśli, teraz jest gorzej ale teraz sie wziełam w garść i uda mi sie schudnąć.
Szukam osób które by chciały wzajemnie się motywować i pp popisać, od siebie oferuje motywacje, porady.
Próbowałam zdrowego odchudzania ale nawet jak chudłam to nie było to. Lubię sam fakt ,że mało jem i ograniczam różne potrawy, uczucie lekkości jest lepsze od wszystkiego:p
obojętny
Liczy sie dla mnie zdrowie. Nie wnikam i nie oceniam kto jakie daje sobie kary i czy w ogóle je daje.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4